خبرگزاری رویترز، امروز دوشنبه قیمت نفت را افزایشی اعلام کرد. بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با ۰.۲ درصد افزایش به ۶۴ دلار و ۳۳ سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا نیز امروز با ۰.۲ درصد افزایش به ۵۷ دلار و ۶۵ سنت رسید. این آمار نشان می دهد. نگرانی ها از ادامه جنگ تجاری میان آمریکا و چین موجب شد رشد قیمت محدود باشد.
به گفته استفن اینز، تحلیلگر بازار نفت، بازار نفت به دلیل انتشار گزارش مثبت از بازار کار آمریکا، معاملات این هفته را با روندی افزایشی آغاز کرده است. این درحالی است که نگرانی ها از کند شدن رشد اقتصاد جهانی باعث شده تا تجار همچنان با احتیاط معامله می کنند.
آمارهای رسمی نشان می دهند، بازار کار آمریکا در ماه ژوئن رشد چشم گیری داشته و میزان دستمزدهای دولتی افزایش یافته است. افت شدید میزان استخدام ها در ماه می تا حدود زیادی جبران شده است. کارفرمایان امریکایی در ماه گذسته میلادی ۲۲۴ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کردند که در ۵ ماه گذشته بیشترین میزان است.
جنگ تجاری آمریکا و چین چشم انداز رشد اقتصاد جهانی و تقاضا برای نفت را متزلزل می کند.
عدم پیشرفت ملموس مذاکرات تجاری میان دو کشور احتمالا منجر به اقدامات فدرال رزرو آمریکا شود و در نشست ماه جولای خود به منظور جلوگیری از افت اقتصاد آمریکا تصمیمات جدیدی اتخاذ کند.
در ایران و در اخرین اظهارات خود، وزیر نفت ایران درباره اینکه آیا در رفتار آمریکا از یک مصرفکننده عمده به یک تولیدکننده بزرگ تغییری ایجاد شده است، گفت: من فکر میکنم یکی از دلایل تحریم علیه ایران و ونزوئلا، باز کردن بازار برای فروش نفت آمریکاست.تولید نفت آمریکا ظرف دو سال و در فاصله ژانویه ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، سه میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است، و آمریکا هماکنون بزرگترین تولیدکننده نفت دنیاست و پس از آن روسیه با بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز و عربستان با بیش از ۹ میلیون بشکه در روز در جایگاه بعدی قرار دارند.
وزیر نفت افزود: از ژانویه ۲۰۱۹ تاکنون نیز روزانه ۵۰۰ هزار بشکه دیگر به تولید نفت آمریکا اضافه شده، یعنی در مجموع افزایش تولید نفت آمریکا روزانه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بوده است، که این موضوع (افزایش تولید نفت اوپک) به هیچوجه در محاسبات اوپک دیده نشده است و کسی در بازار تصور نمیکرد که آمریکا با چنین سرعتی به تولید خود بیفزاید.
آهن ۲۰ مطمئن ترین سایت برای تبلیغات آهن آلات
این مقدار تولید نفت نیازمند بازار است و با کاهش تولید عادی اوپک جبران نمیشد و در نتیجه آمریکا باید شوکهایی به بازار وارد میکرد تا بتواند برای خود بازار پیدا کند. بخشی از تحریمها در این جهت است که آمریکا بتواند به تولید و توسعه شیل اویل ادامه دهد.
وزیر محترم در پاسخ به این سوال که آیا مصرفکنندگان عمده نفت مانند چین از وضع کنونی بازار نفت و همکاری عربستان و روسیه راضی هستند؟ پاسخ داد: بهطور کلی ما در اوپک از همکاری تولیدکنندگان و مصرفکنندگان استقبال میکنیم، چون معتقدیم بیثباتی در بازار و نوسانات قیمت نفت به تولیدکننده و مصرفکننده آسیب میزند.