بهادر احرامیان نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در نخستین جلسه نوردکاران در سال ۹۸، در خصوص بخشنامه اخیر معاونت معدنی و کامل نبودن عرضهها و تبعیض قائل شده بین کارخانجات نوردی گفت: این انجمن مشکلات را به وزارت صنعت و کمیته تنظیم بازار منعکس خواهد کرد. وی در خصوص نرخهای صادراتی و قیمت فولاد در بازارهای آینده ایران افزود: تفاوت بین سایزهای مختلف محصولات یا تفاوت ارزش های گمرکی بین گمرکات مختلف و یا بالاتر بودن ارزش گمرکی نسبت به قیمتهای واقعی صادراتی، مشکلات زیادی را برای کارخانجات ایجاد کرده و برای بازگرداندن ارز و تعهدسپاری ارزی دچار مشکل خواهیم شد.
وی در تازه ترین اظهارات خود، با اشاره به توسعه ابزارهای مالی در بورس کالای ایران تاکید کرد: بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا نظیر رنو و پژو برای بیمه قیمت فولاد از این ابزارها استفاده می کنند: از مهمترین ابزارهای مالی که در بورسهای کالایی دنیا مورد استفاده قرار میگیرد، فیوچرز و فوروارد سنگ آهن است بهطوریکه قراردادها روی این محصول از حجم بالایی برخوردار است و علاوه بر سرمایهگذاران، مصرفکنندگان محصولات فولادی و سنگآهن خود را در برابر نوسان قیمتها در آینده بیمه میکنند، و این امر، ریسک آنها را به مقدار زیادی کاهش میدهد. احرامیان اظهار کرد: البته این ابزارهای مالی روی محصولات فولادی کمتر مورد استفاده قرار گرفتند زیرا مصرفکنندگان یا خریداران فولادی که میخواهند موقعیت خود را هج کنند یعنی ریسکهای خود را از نوسانات قیمت فولاد پوشش دهند، این کار را با قراردادهای سنگآهن انجام میدهند. بر اساس نظر فعالان حوزه فولاد و با تاکید آقای احرامیان تجربه موفق در دنیا نشان میدهد که اگر روی ابزارهای مالی سنگآهن کار شود و ابزارها و مشتقات مالی آن در بورس کالای ایران را به مصرفکنندگان این محصول و سایر محصولات فولادی معرفی توان کرد، نوسانات قیمت فولاد قابل پیش بینی و مقابله میشود و میتوان از مزایای این ابزار بهرهمند شد.
احرامیان در ابتدای سال جاری در مصاحبهای با چیلان بر باز نگه داشتن کانال صادرات اشاره داشت و مهمترین مزیت این کار را در ارز آوری دانست. بنابراین، کارگروههای متعددی دولتی و خصوصی در حال فعالیت برای ثابت نگه داشتن روند تولید و معاملات در بازار فولاد کشور هستند.