قیمت فولاد در هفتمین ماه پیاپی کاهش مییابد
آیا گفتگوهای آتش بس امریکا و چین به قیمتها کمکی خواهد کرد؟
فولاد دومین محصول پر مصرف جهان پس از سیمان است، و چین اصلیترین تولید کننده و مصرف کننده فولاد میباشد که تهیه و مصرف این کشور به طور گستردهای روی قیمت جهانی فولاد تاثیرگذار است.
تهیه بیش از حد در بازار قیمت آهن را به خصوص در حوزه میلگرد که پرمصرفترین آهن برای ساخت و ساز است برای هفتمین ماه پیاپی در شانگهای پایین آورد. حرکات مشابهی در قیمت فولاد دیده شده است.
قیمتهای فولاد در طول دومین و سومین سه ماهه سال ۲۰۱۸ ثابت بود تا اینکه نگرانیها با کاهش تولید در خلال سیاستها کاهش ظرفیت اضافه صنایع سنگین افزایش پیدا کرد.
کشور چین در این برنامه، ۲۰۰ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد خود را تنها ظرف مدت دو سال کاهش داد که این مساله موجب نگرانی در مورد کمبود محصولات مورد نیاز شد. کارخانههای فولاد و آلومینیوم در این کشور با حداقل ظرفیت تولید کار کردند که روی بازده آنها بسیار تاثیر گذاشت.
انتظارات از خروجی این کاهش تولید دورهای در طول زمستان قیمتها را بر ظرفیت باقیمانده ثابت نگه داشت، و قیمتهای احتمالی را بالا در ماه اگوست بالا برد.
بر اساس حکم دولت چین، صنایع سنگین در طول زمستان باید ظرفیت تولید خود را با توجه به مسائل محیط زیستی پایین نگه دارند. گرچه، قیمتها تا حدود ۲۵ درصد به دلایل بنیادی متعددی پایین آمد.
تدارکات سالم و نگرانیها بابت رشد تولید در چین نیاز را پایین نگه داشته است. نیاز محصولات فولادیای نظیر میلگرد در حوزه ساخت و ساز بالا است، در حالیکه محصولاتی مانند ورقهای گرم و سرد در صنایع خودرو سازی پایین است.
تجارت با امریکا روی بخش تولید و تقاضای فولاد چین فشار زیادی قرار داده است و بنابراین سازمان فلزات و فولاد چین (CISA)، تولید میانگین روزانه فولاد خام و موجودی انبارها را در ماه گذشته افزایش داده است.
از جاییکه تولید رو به افزایش است، تجار از انبارکردن پرهیز میکنند و این امر ضعف بازار را تحت الشعاع قرار میدهد. همزمان، توافق ۹۰ روزه ایالات متحده و چین موتور بازار سهام و قیمت فولاد را روشن کرده است. تقاضای محتمل برای فولاد از سمت خودروسازان نیز بازار را تقویت کرده است.
در خلال نشست گروه ۲۰، رئیس جمهور امریکا گفت: چین توافق کرده است که تعرفههای ماشینهای وارداتی توسط چین از امریکا را کاهش دهد. این احتمالا منجر به افزایش درخواست فولاد از سمت خودروسازان غربی خواهد شد. چین، بزرگترین تولید کننده خودرو، تعرفههای ۴۰ درصدی را در ماه جولای برروی خودروهای واراداتی از امریکا قرار داد که بر روی بخش خودرو امریکا فشار زیادی را محتمل کرد.
هم زمان، توجهات بر رشد اقتصادی چین تاثیر زیادی روی بازار و قیمتها داشته است. به دلیل تنشهای تجاری بین امریکا و چین، رشد اقتصادی چین تا ۶.۵ درصد در سه ماهه اخر سال ۲۰۱۸ افت داشته که این ضعیفترین شرایط از اوایل ۲۰۰۹ تا به حال بوده است. اخرین گزارشات حاکی از آن است که رشد تولید به مدت دو سال در پایینترین میزان خود بوده است. بنابراین، بار تولید پایین، خروجی فولاد بالا، و افت تقاضا فصلی روی قیمتها سنگینی میکند.
گرچه هند دومین تولیدکننده بزرگ فولاد است، همچنان برای نیاز خود در صنایع الکترونیک و ماشین آلات وابسته به وارادات است. بنابراین تغییرات قیمتها در بازار جهانی روی قیمتهای محلی بسیار تاثیر گذار است.