انواع پروفیل:
در کل انواع پروفیل ها به دو دسته باز و بسته تقسیم می شوند.
الف: پروفیلهای باز شامل انواع نبشی، تیرآهن، ناودانی، تسمه و میلگرد می باشد.
ب : پروفیل بسته شامل انواع لوله و قوطی است.
تعریف پروفیل: یک سطح مقطع ثابت با طول معین
لوله
لوله یک استوانه بلندی می باشد که توخالی و دو سر اطراف آن نیز باز است و سطح مقطع دایره های شکلی دارد.

کاربرد پروفیل :
پروفیل استفاده های زیادی در صنعت، ساختمان سازی و راه سازی دارد، اما بیشترین کاربرد و استفاده ی پروفیل در ساخت در و پنجره های آهنی است.
انواع پروفیل ها به صورت مربع و مستطیل وجود دارند که در مقاطع کوچک این پروفیل ها جهت نرده های فلزی برای راه پله ها، در و پنجره ها، پیاده روها، نرده کشی دیوارهای کارخانه ها و همینطور خیابان ها استفاده می گردد، اما مقاطع بزرگتر پروفیل ها به ستونی شهرت دارند که در ساخت اسکلت فلزی و ستون کاربرد دارد.
کاربرد های دیگر پروفیل :
در ساخت پایه ی میز و صندلی
در صنعت خودروسازی
از پروفیل ناودانی در ساخت کرکره های مغازه استفاده می شود.
از پروفیل نبشی در ساختن چهارچوب درهای بزرگ آهنی استفاده می شود.
نوع z پروفیل برای پوشش دادن سقف سوله ها کاربرد دارد.
طریقه ی تولید یک نوع پروفیل مربع :
تولید کردن و توزیع انواع قوطی ها و پروفیل ساختمانی به دو روش مستقیم و غیر مستقیم صورت می گیرد.
( در واقع همان تولید کردن لوله و تبدیل آن به شکل نهایی) که واضح است هر کدام دارای محاسن و معایبی می باشند.
روش تولید مستقیم انواع پروفیل:
در این روش که به صورت مستقیم نوار از بین قالب های بالا و پایین عبور می کند و طراح با انجام یک سری محاسبات از نظر نیرو و زاویه های شکل مورد نظر در کنار هرزگردها که در هر دروازه توزیع نموده به تدریج پروفیل شکل می گیرد و در نهایت بعد از جوش خوردن دو لبه ی ورق که توسط جوش فرکانسی صورت می گیرد و بعد توسط سایزینگ شکل به صورت کامل تولید می شود.
پروفیلی که از این طریق تولید می شود به صورت غیر مستقیم تحت تاثیر نیروی قالب ها و حرارت جوش می باشد و خمش،کمانش و پیچش پروفیل توسط نیروی مجدد پیچش گیر اصلاح می شود.مرحله نهایی توسط اره اتوماتیک در فاصله های ۶۶ متری بریده می شود و به تعداد معین بسته بندی می شود و کارت مشخصات روی آن نصب و پس از کنترل کیفی به انبار محصولات انتقال می یابد.
محاسن و معایب:
کیفیت پروفیل های تولید شده به روش مستقیم بالا می باشد این نوع از پروفیل ها از انحنای سطحی کمی برخوردار هستند و دارای ابعادی دقیق،زاویه های تیز و خط جوش در دیواره های بالایی می باشند.
در روش مستقیم به علت تیز بودن زاویه ها و اختلاف قطر در نقاط مختلف قالب ها و همینطور سرعت خطی متفاوت،معمولا استهلاک قالب ها بیشتر می باشد و همینطور از نظر عملیات حرارتی و ماشین کاری باید دقت زیادی بشود و موردی که سرعت تولید را کاهش می دهد وجود فضای هوایی زیاد بین پروفیل و ایندکتور و فریت است که همین موارد باعث می شود نسبت به روش غیر مستقیم راندمان پایین تر و سرعت کمتری داشته باشد.
روش تولید غیر مستقیم انواع پروفیل:
در روش غیر مستقیم پروفیل طبق مراحل فوق در دستگاه اصلی نورد به لوله تبدیل می شود و تحت تاثیر فشارهایی که از بالا و پایین در قسمت سایزینگ به پروفیل وارد می شود این لوله به صورت انواع مختلفی تبدیل می شودو در نهایت در همین قسمت محصول نهایی تولید و برش داده می شود و بسته بندی انجام می شود.
محاسن و معایب
در روش غیر مستقیم با توجه به تولید لوله که به سه نوع روش شکل دهی صورت می گیرد و در قسمت سایزینگ به شکل موردنظر تبدیل می شود.پس با توجه به این توضیحات ساخت لوله در قسمت فرمینگ،و در قسمت سایزینگ که امکان تعویض چند قالب صورت می گیرد و یا انتقال به دستگاه های جوش، چند نوع پروفیل می توان تهیه نمود. پس تنوع بیشتری با حداقل ماشین لوله سازی صورت می گیرد و فضای بین پروفیل و اندیکتور بسیار کم است و قطر انتخابی نیز می تواند به بیشترین مقدار برسد که همه ی این موارد باعث می شود که از حداکثر توان دستگاه جوش استفاده شود و همین باعث سرعت بیشتر تولید نسبت به روش مستقیم می باشد.
در این روش قالب ها به صورت منحنی هستند و ساخت با دستگاه راحت تر انجام می شود و در عملیات حرارتی به خاطر عدم وجود لبه های تیز احتمال شکستن بسیار کمتر می باشد ولی از نظر کیفیت، اندازۀ اضلاع، گوشه ها گردتر، انحنای سطحی و خط جوش با دقت پایین تری نسبت به پروفیل به روش مستقیم خواهد بود.
