قیمت قراضه ترکیه در هفته های گذشته دستخوش تغییرات شد و این تغییر و تحولات هم چنان ادامه دارد. در ادامه به بررسی علت این تحولات و پیش بینی آینده بازار قراضه ترکیه میپردازیم.
آهن قراضه به ضایعات فولادی گفته میشود که با عناوین متعددی هم چون قراضه آهن و یا ضایعات فولاد خرید و فروش میشود. آهن فلزی است که بعد از مصرف مجددا ذوب می گردد و دراصطلاح برگشتپذیر می باشد. یعنی محصولات فولادی پس از مصرف قابلیت این را دارند که دوباره ذوب شوند و به چرخه مصرف بازگردند.
در ترکیه منبع اصلی برای کوره های قوس الکتریکی، آهن قراضه است و حجم واردات در کشور بسیار بالا است به طوریکه در سال ۲۰۱۶ این میزان به ۱۸ میلیون تن رسید. حتی متال بولیتن قیمت شاخص آهن قراضه را با توجه به خرید و فروش در این بنادر ترکیه اعلام میکند.
بهطور معمول، قراضهای که در ترکیه مورد استفاده و تجارت است، باید حاوی حداقل ۸۰ درصد آهن باشد. حجم تقاضای قراضه همگام با تولید فولاد تا سال ۲۰۱۲ روندی صعودی را طی کرد که با رسیدن به قله تولید در این سال، حجم تقاضای قراضه نیز به اوج خود رسید. با آغاز رکود فولاد از حجم تقاضا کاسته شد تا جایی که در سال ۲۰۱۵ به کمترین مقدار خود طی ۷ سال اخیر رسید.
سال ۲۰۱۷ میانگین قیمت قراضه وارداتی سنگین با خلوص ۲۰-۸۰ درصد به ۳۵۹.۵۰ دلار هر تن رسید و معاملات در قیمتهای بالا نهایی شد و اثر مثبتی بر بازار گذاشت. اما این اخرین تحولات بازار آهن قراضه نبود چراکه با اعلام تعرفه ها و تحریم های دولت ترامپ در امریکا بازار جهانی را متشنج کرد سرنوشت جدیدی برای قیمت قراضه ترکیه رقم خورد.
در هفته گذشته اخرین اخبار تحولات حاکی از افزایش قیمت قراضه در ترکیه بوده است. گزارشات نشان میدهند که این افزایش ناشی از کاهش تعرفه دولت امریکا بر وارادات ترکیه از ۵۰ درصد به میزان ۲۰ درصد می باشد و قیمت قراضه در ترکیه بالا رفت. ظاهرا خریداران ترک نیز با این روند مشکلی ندارند و افزایش ناگهانی قیمت از ۱۰ دلار به ۱۵ دلار در هر تن را پذیرا هستند و این شرایط را نسبت به تحولات سالهای گذشته بحرانی نمی دانند.