معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، محمدباقر نوبخت در تازه ترین مصاحبه خود، در حاشیه بازدید از جاده قزوین به رحیمآباد و کلاچای بیان کرد: در حالی که با افزایش نرخ تورم سالانه مواجه هستیم، در ماههای آینده روند نرخ تورم کاهش خواهد یافت. معاون رئیسجمهور افزود: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه به نقطه در حال کاهش است و در تیر ماه امسال حدود ۳ واحد نسبت به تیر ماه سال گذشته کاهش یافته است.
در ماههای قبل، نرخ تورم نقطهای افزایش پیدا کرده بود که همچنان با افزایش نرخ تورم سالانه مواجه هستیم. نوبخت ادامه داد: روند کاهش نرخ تورم در ماههای آینده بر روی نرخ تورم کل اثر خود را خواهد گذاشت و مجددا روند کاهنده خواهد داشت.
اما از یک نگاه واقع بینانه به اوضاع اقتصادی بگوییم:
نوسان قیمتها در اقتصاد ایران طبیعی شده است. تورم اوج میگیرد، نقدینگی چون سیل وارد بازارها میشود، نرخها تغییر میکند و از این نوسانگیری برخی سود میبرند و عدهای ضرر میکنند.
در بازار ارز نوسان بیداد می کند و به طبع آن بازارهای دیگر که وابستگی به تغییرات نرخ این پول خارجی مثل طلا، سکه، مسکن، خودرو، کالاهای اساسی و… دارند نیز تغییر می کنند و این به معنی آشفتگی تمام عیار است.
در طی یک سال گذشته با خروج امریکا از برجام و اعمال تحریمها، اقتصاد ایران دچار آشفتگی شد و نقدینگیهای انبار شده سالهای گذشته، به بازارها وارد و نرخ کالاها یکی پس از دیگری افزایش یافت. سودجویان و دلالان، بهویژه در شرایط نامساعد اقتصادی، ماهی خود را از اب گل آلود تورم وتوهم قحطی می گیرند. سناریو عرضه کم کالا و یا گرانی به فیلمی اکشن تبدیل می شود که در پایان آن قهرمانان یعنی مردم عادی از بین می روند چرا که تصور قحطی باعث می شود تا زودتر خرید کنند. با توجه به یک اصل خیلی طبیعی یعنی عرضهوتقاضا، کالاهای سودجویان هر روز با جو هیجانی به وجود آمده گرانتر میشود.
پیشتر، محمد کشتیآرای، عضو هیاترئیسه اتحادیه طلا و جواهر در این باره اظهار کرده بود: بازار ارز و سکه به دلیل تاثیرپذیری از فاکتورهای خارجی و داخلی مختلف، میتواند دچار نوسانهای پیدرپی شود که این تغییرات قابل پیشبینی نیست. از این رو، به مردم توصیه کرده بود که برای کسب سود وارد این بازارها نشوند زیرا در نهایت ممکن است از این تغییرات ضرر کنند و مشکلات زیادی برایشان ایجاد شود.
کشتیآرای با تاکید بر اینکه باید در بحث سرمایهگذاری در حوزه ارز و سکه فرهنگسازی شود و مردم را مجاب کرد که این بازارها برای سرمایهگذاری مناسب نیستند، افزود: دراین زمینه نیاز به اقدامهای اساسی داریم و باید در بحث فرهنگسازی برنامهریزیهای بیشتری انجام شود. مردم باید بدانند که تغییرات قیمتها در این بازارها وابسته به عوامل زیادی است که ممکن است با کم و زیاد شدن تاثیر این عوامل، قیمتها دچار نوسان شود و افراد را ازاین بابت متضرر کند.
کارشناسان می گویند در هیچ جای دنیا مرسوم نیست که افراد سرمایهشان را وارد بازار ارز کنند تا از این بازار سود بهدست آورند. البته انتظارات تورمی، نااطمینانیها از آینده و بیثباتی قیمتها باعث میشود افراد به این بازارها سوق پیدا کنند و با هجوم به بازارها شرایط اقتصادی را نامساعدتر کنند.
واقعیت این است که در دریای آشفته تورم اقتصادی طبقه متوسط و پایین در کشتی بحران زده مانده و طبقه ثروتمند هرروز به ساحل امن نزدیکتر می شوند.
برای اطلاع از اخرین قیمت ها در بازار میلگرد و سایر فلزات به سامانه آهن ۲۰ پیوندید.